Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Σύστημα

Το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο "Learning by doing-Βιωματική μάθηση" δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στον όμορφο κόσμο της μάθησης μέσω της δημιουργίας. Σύμφωνα με το "Ενιαίο Διαθεματικό Πλαίσιο Σπουδών" η Ευρωπαιδεία εφαρμόζει πρώτη στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τη διαθεματική προσέγγιση η οποία υποστηρίζεται από μεθόδους ενεργής συμμετοχής του μαθητή, για την απόκτηση τς γνώσης στην ξένη γλώσσα. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα μέσα από ευχάριστες διαδικασίες. Η επικοινωνία με συνομήλικους μαθητές στο εξωτερικό, είναι πραγματικά γιορτή μέσα στο σχολείο μας με το ενδιαφέρον των παιδιών να κορυφώνεται.

 

 

 1. "Learning by doing-Βιωματική μάθηση"

  Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν η μάθηση μεταδίδεται αβίαστα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

 2. Citizens of the World-Πολίτες του Κόσμου.

  Συνεργασία της Ευρωπαιδείας με σχολεία σε όλο τον κόσμο. Επικοινωνία των μαθητών μας με μαθητές σε Αγγλία, Αμερική, Σρι Λάνκα Ινδία, με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

 3. Educational and Communicational Bridge:

  MegaConference 2013. Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών από όλο τον κόσμο και εκπροσωπήθηκε αποκλειστικά από το σχολείο μας παρουσιάζοντας την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη και τη "Μύρτιδα" και βραβεύτηκε για αυτή την συμμετοχή.

 4. Πτυχία.

  Οι επιτυχίες των μαθητών μας μιλούν για τη δουλειά μας, με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζουν το 100% ξεπερνώντας κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο.

 5. Διοργάνωση επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς...

  ...Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. 

 6. Πρωινά Παιδαγωγικά τμήματα Kindergarten (9:00-12:00)

  για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει οτι τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας είναι προικισμένα από τη φύση να αντιλαμβάνονται και να αφομοιώνουν άμεσα κάθε είδους γνώση. Στα τμήματα Kindergarten τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο της μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Το αποτέλεσμά φαίνεται στα χαρούμενα προσωπάκια τους καθώς απολαμβάνουν τα νέα πράγματα που γνωρίζουν. Μετά από την επιτυχία του προγράμματος κατά τα δυο προηγούμενα έτη, η Ευρωπαιδεία δημιούργησε τμήματα Kindergarten για την Γερμανική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για το KinderGarten μπορείτε να βρείτε εδώ.

   

 7. Απογευματινά τμήματα Δημιουργικής απασχόλησης μέσω διαθεματικής, βιωματικής επαφής με την Αγγλική Γλώσσα για παιδιά 5-7 ετών:

  Στοχεύουμε στην χρήση της Αγγλικής Γλώσσας μέσα από δημιουργική απασχόληση,ζωγραφική, projects θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι.

 8. Summer Leisure and Interactive fun Activities-Καλοκαιρινά τμήματα Δημιουργικής απασχόλησης και διαδραστικών ευχάριστων δραστηριοτήτων.

  Καθημερινό πρόγραμμα 4 εβδομάδων. Κάθε εβδομάδα μια ξεχωριστή θεματική ενότητα με έμφαση στον προφορικό λόγο.  

 9. A Junior-Α Δημοτικού

  Τα παιδιά που παρακολουθουν Kindergarten και Pre-Junior στο σχολείο μας με βιωματική μέθοδο, αποκτούν πλούσιο και ποικίλο λεξιλόγιο και αναπτύσσουν δεξιότητες στη ξένη γλώσσα που τους καθιστούν ικανούς και έτοιμους για την A Junior στην A Δημοτικού. Αυτό συμβαίνει, επειδή η γλώσσα οικοδομείται σταδιακά, μέσα από την επικοινωνία, την ομαδικότητα και την βιωματική προσέγγιση.